FMC B&H

Aktuelnosti

Ljekarska/Liječnička komora Federacije Bosne i Hercegovine

Obavještenje - Inicijativa Izvršni odbor Ljekarske/Liječničke komore FBiH

Logo-FMCIzvršni odbor Ljekarske/Liječničke komore FBiH na III redovnoj sjednici održanoj u Zenici dana 27.09.2016. godine pokreće sljedeću inicijativu:

Zbog sve učestalijih pojava nasilja, nasilnog ponašanja, prijetnji, ometanja u radu, fizičkih napada i drugih vrsta agresivnog ponašanja prema ljekarima/liječnicima, molimo sve kolege, doktore medicine, da prijave i dokumentuju ovakva devijantna ponašanja.

Federalna komora ima namjeru otvoriti pitanje nasilja nad doktorima medicine na njihovim radnim mjestima. Uz dovoljno dokumentovanih slučajeva razmotrit ćemo mogućnost i promjene zakonske rgulative kako bi se napad na „bijeli mantil“ našu službenu odoru, počeo tretirati kao napad na službeno lice.

Molimo Vas da ovaj problem shvatimo ozbiljno u cilju zaštite naše profesije i njenog digniteta, ali i zaštite nas samih, te da na e-mail adresu Federalne komore  Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.  dostavljate adekvatne i vjerodostojne podatke o tome.

 

Vi ste ovdje: Home Demo Slideshow Obavještenje - Inicijativa Izvršni odbor Ljekarske/Liječničke komore FBiH